El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha replicat avui al cap del Govern, Mariano Rajoy, que el president català, Artur Mas, ja li va demanar "cara a cara" una reunió, de la qual cosa "encara espera resposta".

Fonts de l'executiu català han detallat a Efe que Mas va departir uns minuts amb Rajoy a Madrid, durant la recepció a les autoritats amb motiu de la proclamació de Felip VI.

Segons aquestes mateixes fonts, el president català va traslladar a Rajoy que "estava a la seva disposició" per parlar i per mantenir una reunió, a la qual cosa el president del Govern va respondre sense concrecions, de manera que no va acceptar però tampoc no va descartar aquesta possibilitat.

En el ple del Congrés, Rajoy ha assegurat avui que el president de la Generalitat sempre té obertes les portes del Palau de la Moncloa i sempre les ha tingut i ha afirmat: "Si em ytuvs demà, ve demà".

Duran, que prèviament en el ple de la Cambra havia revelat la conversa entre Mas i Rajoy el dia de la proclamació del Rei, ha respost al president del Govern a través de Twitter: "Rajoy diu: 'si Mas em truca, demà ve a la Moncloa'. Però si li ho ha demanat cara a cara i encara espera resposta", ha remarcat.