L'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué (CiU), no ha presentat encara la seva dimissió des de la presó de Brians 1 i força els grups de l'oposició a presentar una moció de censura, segons va exposar ahir el PSC en roda de premsa. A l'Ajuntament no consta cap renúncia de Masagué, pel que segueix conservant les seves competències d'alcalde des de la cel·la de Brians 1, imputat pel jutjat número 1 del Vendrell per un presumpte delicte contra l'administració pública.

El portaveu del PSC a Torredembarra, Jordi Solé, va acusar ahir CiU de "total irresponsabilitat" i de "fer víctima a Torredembarra de les seves contradiccions internes" ja que dilluns el secretari d'organització de CDC, Jordi Rull, va anunciar la dimissió de Masagué de tots els seus càrrecs. De produir-se, immediatament el secretari municipal convocaria un ple per designar nou alcalde, però en no ser així, els grups de l'oposició negocien una moció de censura "perquè ja no podem esperar més".

Sona com a alcalde de transició Enric Grangel, que era el cap de llista del PSC, i no tornarà a presentar-se. Tant el portaveu d'Alternativa Baix Gaià, Lluís Suñé, com el portaveu d'ERC, Eduard Rovira, van confirmar que és el candidat de consens que necessita ara el municipi. "Ja no podem esperar més", va reiterar Solé, qui confia en el fet que no s'arribi a l'extrem que la Generalitat nomeni una gestora.