El grup promotor del Multireferèndum ha presentat aquest dimecres els resultats de les votacions de les 37.495 persones que van participar en la consulta ciutadana. Malgrat les prohibicions de la Junta Electoral Central, 1.210 voluntaris van instal·lar 271 taules de votació en 120 municipis del país. Entre altres assumptes, el 73% dels enquestats rebutgen el projecte de Barcelona World, el 93,1% vol deixar de pagar l'anomenat deute il·legítim i el 91,5% vol una agricultura sense transgènics a Catalunya. Des de les entitats organitzadores destaquen el "valor democràtic" de la iniciativa i valoren positivament l'actitud del miler de voluntaris que "desobeïren l'Estat espanyol" col·locant les urnes.

Per a l'organització de la consulta ciutadana, el Multireferèndum és una de les expressions "cíviques descentralitzades més importants dels darrers anys a Catalunya". En aquest sentit, el membre de la comissió promotora Gerard Batalla considera que mostra un "avanç qualitatiu en les experiències de democràcia directa i no intermediada al nostre país". "Si ens dotem de les eines som capaços de tirar endavant qualsevol dels projectes de democràcia directa que tinguem en ment", ha assenyalat Batalla.

El 73% dels enquestats al Multireferèndum rebutgen el projecte del complex hoteler i de lleure BCN World. A més, el 93,1% dels participants volen deixar de pagar el deute que consideren il·legítim. D'altra banda, algunes de les reivindicacions que més suport van rebre en la iniciativa van ser propostes de col·lectius de base, com Som lo que Sembrem. D'aquesta manera, el 91,5% dels enquestats demanen una agricultura sense productes transgènics a Catalunya.

Encara així, qüestions relacionades amb altres assumptes van rebre més suport entre la ciutadania. El 98% dels participants exigeixen un control democràtic directe sobre el sector energètic, i el 96,7% vol decidir les Iniciatives Legislatives Populars (ILP) en referèndum vinculant. En alguns municipis també es van introduir qüestions d'àmbit local a la consulta.

El Multireferèndum va estar present en 32 comarques i en 120 municipis del país. A més, 1.042 persones van participar en la iniciativa responent les preguntes per vot electrònic. En els propers dies, l'organització celebrarà una assemblea general per concretar accions per al curs vinent i valorar la possibilitat d'una nova onada de consultes.

D'altra banda, segons el grup promotor, durant la jornada electoral del 25 de maig, els Mossos d'Esquadra van aixecar acta a 161 taules de les 237 instal·lades i van identificar fins a 510 persones. En total 23 persones han estat imputades per formar part de l'organització del Multireferèndum. Per municipis van ser imputades 10 persones a Vic, 4 a Olot, 3 a Berga, 4 a Vilafranca del Penedès, 1 a Castelló d'Empúries i 1 a Santa Coloma de Cervelló.