El conseller de Salut, Boi Ruiz, va assegurar al Parlament que "la dimensió de llits que hi haurà als hospitals catalans aquest estiu serà la mateixa que la de l'any passat", i va mantenir que aquestes mesures "van en funció de la baixada de l'activitat" i que "sempre hi ha hagut aquests tancaments". D'aquesta manera, Boi Ruiz va situar la quantitat de llits oberts per al període de vacances al 80 % i va dir que "l'important és que els hospitals donin un bon servei" i no "el nombre de llits disponibles ni la quantitat de persones que estan en llista d'espera".

També el conseller de Salut va argumentar que els criteris per decidir la quantitat de llits disponibles als hospitals "són variables" i que la reducció d'aquestes es deu, en gran part, al fet que "el sistema de salut pública està absorbint les millores tècniques en medicina que fan que ja no calgui ingressar tants pacients".

El líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va demanar a Artur Mas que "desautoritzi" Ruiz, però Mas va declinar desautoritzar un conseller amb qui va dir que té "sintonia", i va remarcar que quan governava el tripartit també es tancaven llits hospitalaris, no sense admetre que el sistema està "tremendament tensat".

La patronal sanitària, Unió Catalana d'Hospitals, va dir que el tancament de llits a l'estiu és "una pràctica habitual" davant de la baixada d'activitat i a la disminució del nombre de professionals disponibles i que "la situació d'aquest any no és excepcional respecte a la dels anteriors".