CiU va votar ahir en contra al Parlament als punts d'una moció que instava a impulsar un procés d'autodeterminació del poble palestí, el reconeixement del dret a autodeterminació del poble kurd, o recolzar iniciatives per a un referèndum vinculant al Sàhara Occidental.

La seva diputada Mireia Canals va justificar l'oposició a la part més gran de la moció perquè "va dirigida a desgastar al Govern", a més que a més que "ni el Parlament ni el Govern han de pretendre resoldre per ells sols aquests conflictes, ni erigir-se en jutges".

La moció instava també el Govern de la Generalitat a prendre accions en relació amb el conflicte entre Israel i Palestina, punts que va ser rebutjats per la majoria després de tenir-se que repetir la votació fins a en tres ocasions per empat.

La moció la va presentar ICV-EUiA. Únicament es va aprovar, amb els vots en contra de PPC i Ciutadans, el primer punt d'aquesta, en el qual s'insta el Govern a "implementar una política exterior basada en la projecció de Catalunya com a actor internacional, compromès, solidari i responsable, garantint la màxima coherència de l'acció exterior, a més del principi de transparència".