El President català, Artur Mas, va dir ahir que ja ha demanat veure's amb Mariano Rajoy, mentre que la vicepresidenta del govern central, Soraya Saénz de Santamaría, va replicar que Mas no ha demanat "cap" entrevista, encara que "l'important -va subratllar- és que el dia que la demani aquí estarem".

Fonts de l'executiu català van confirmar que no hi ha hagut cap petició formal per escrit per celebrar una entrevista amb Rajoy, encara que el President català ja li va traslladar personalment al cap de l'Executiu, quan es van trobar tots dos en la proclamació de Felip VI, que estava "a la seva disposició" per parlar.

En el ple del Parlament català, Artur Mas va dir que la reunió amb Rajoy està "demanada" i que ara "només fa falta" que el convoquin, encara que va apuntar que té la "impressió" que no hi ha intenció per part del cap de l'Executiu central de celebrar la trobada.

Davant la intervenció de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, instant-lo a demanar "formalment" una reunió amb Rajoy, Mas li va respondre: "em preocupa que estigui tan poc informada, no té canals de comunicació amb Madrid. Si conservés aquests canals i estigués al dia sabria que aquesta trobada ja està demanada".

El President català, a més, va recordar que això ja es va comentar abans-d'ahir al Congrés dels Diputats, fent així al·lusió a la intervenció del portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que va encoratjar Rajoy a dir si Mas li havia demanat una reunió en una conversa que tots dos van mantenir en els actes de proclamació del rei Felip VI. En la seva rèplica a Sánchez-Camacho, Mas va subratllar, en al·lusió a Rajoy, que "si una persona li diu que està a la seva disposició per veure'ns quan vostè vulgui i aquesta persona no li respon, vostè pot tenir la impressió que no el volen veure i aquesta és la impressió que jo puc tenir". "Si després d'haver fet les peticions i reflexions hi ha realment ganes que ens vegem, estic totalment a disposició, com he dit sempre. A mi només fa falta que em convoquin. Ja m'agradaria poder convocar al president del Govern espanyol, però no vindria", va afegir.

Als passadissos del Congrés dels Diputats, la vicepresidenta del Govern va assegurar, no obstant això, que el president de la Generalitat no ha demanat "cap" entrevista a Rajoy, però va reiterar: "el dia que la demani aquí estarem".

Saénz de Santamaría va explicar que quan Artur Mas va assistir a la proclamació de Felip VI "la cosa que va venir a dir" en una roda de premsa aquell dia és que estava a disposició del president, "però no li va demanar cap entrevista. Això ha quedat clar". "Si es va remetre a aquesta roda de premsa n'hi ha prou que vostès tornin a veure el que va dir, que va ser molt clar", va recalcar.