El govern israelià va començar a valorar la possibilitat d'emprendre una incursió terrestre a Gaza després de quatre dies d'intensos i incessants bombardejos sobre la franja, que han causat la mort de més de cent persones, de les quals prop de 60 són civils i 23 nens. Així ho va donar a entendre el general Benny Gantz, cap d'estat major de l'exèrcit hebreu, qui va assegurar que les tropes estan ja preparades i només esperen la llum verda de l'executiu que dirigeix Benjamin Netanyahu.

"Hem de mirar aquesta campanya de manera sensata i no histèrica. Res impedirà que seguim endavant. L'exèrcit israelià no necessita una gota que ompli el got per llançar una operació terrestre, només una directriu política", va afirmar. El general va reiterar que l'ofensiva avança amb èxit pel camí marcat, però que considera que encara no és suficient per aconseguir els seus objectius declarats: aturar el llançament de coets i destruir la infraestructura del moviment islamista Hamàs.

En tot cas, el gabinet va insistir a descartar l'alto el foc que la comunitat internacional demana -el president dels EUA, Barack Obama, s'ha ofert fins i tot com a mitjancer- i mira cap al perímetre de l'aïllada i assetjada franja, on ja té situats milers de soldats i unitats de blindades. Segons la premsa local, només queda decidir la naturalesa, la data i la durada de l'operació, encara que hi ha consens entre analistes i experts que serà puntual i limitada.

Mentrestant, l'aviació i la marina de guerra israeliana van continuar amb el càstig aeri sobre suposades posicions islamistes en una franja de carrers buits, on, segons les autoritats, comencen a escassejar medecines i aliments.