La diputada del sector crític del PSC Marina Geli, exconsellera del Govern de José Montilla, ha instat avui el futur líder del PSC, Miquel Iceta, a què abanderi la "reconciliació" dins del socialisme català i, així, configuri un "nou equip" en la direcció del partit.

En declaracions als mitjans a Girona (Gironès) després de votar a les primàries del PSC i del PSOE, Geli ha assegurat: "Ell sap que ha de fer un projecte de reconciliació profund amb un espai socialista catalanista que no se sent identificat amb el partit a causa d'una cultura política que els ha expulsat".

L'exconsellera de Salut als Governs de Pasqual Maragall i José Montilla ha demanat Iceta que configuri un "equip nou" que es converteixi en l'"inici del canvi" en el socialisme català, i que el PSC recuperi la "centralitat" política en un moment marcat pel dret a decidir i la consulta sobiranista del 9 de novembre.

Geli, una de les líders de 'Moviment Catalunya', no veu "contradictori" formar part del PSC i d'aquesta corrent, que pretén presentar-se a les municipals amb altres entitats, un assumpte que en tot cas deixa en mans de la "pròxima direcció del PSC".