El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, afirma que el fet d'apujar impostos "no li ve de gust", si bé incideix que era necessari per la situació que travessava l'economia espanyola.

En una entrevista publicada al diari El País, Montoro assenyala que la reforma fiscal permetrà als espanyols participar més en la recuperació econòmica, i afegeix que és el moment de retornar l'esforç dels ciutadans "en termes equitatius". En qualsevol cas, indica que amb la reforma no s'arribarà "a l'illa del Tresor", però sí a un lloc intermedi.

Segons el seu judici, si no s'aconsegueix que els 20 milions de contribuents notin un canvi significa que el govern s'ha equivocat, una situació que seria "gravíssima".

Montoro destaca que cal seguir reduint el dèficit públic i afegeix que el marge a partir d'ara ha de venir del creixement.

El ministre afirma que al món hi ha molts experts i que troba a faltar una mica més de política, tant en la Comissió Europea (CE), com al Fons Monetari Internacional (FMI). Així mateix, recalca que l'escandalitzen les diverses indemnitzacions milionàries que reben els executius.

Referent a aquest fet, Montoro subratlla que pot semblar malament la professió i el que guanya un banquer quan està en exercici, però que "el pitjor és els diners que s'emporta quan se'n va".