El Govern ha acordat avui interposar un requeriment contra el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques davant la "negativa" del Govern central de revisar el model de finançament autonòmic aquest any, en considerar que aquesta decisió és contrària a la llei.

Aquest requeriment és el pas previ a la interposició d'un recurs contenciós administratiu en el cas que no hi hagi acord entre els dos governs.

El Govern ha decidit presentar aquest requeriment perquè considera que el retard del nou model de finançament "comporta un evident perjudici" a les finances de la Generalitat.

En la seva reunió d'avui, el Govern ha pres aquesta decisió després de les declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, després del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) del passat 26 de juny en les quals, segons l'executiu català, "manifestava la negativa a revisar l'actual model que va entrar en vigor el 2009".

Segons el Govern, la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) i l'Estatut català fixen que s'ha d'actualitzar cada cinc anys el sistema de finançament, de manera que el nou model hauria d'haver entrat en funcionament a efectes d'1 de gener del 2014.

A més, la Generalitat considera que el Govern incompleix un dels compromisos del CPFF del 2009 en el qual Estat i CCAA es comprometien a revisar el sistema de distribució de recursos públics dins el termini legalment previst.