El nou líder del PSC, Miquel Iceta, amb la voluntat de formar una executiva d'integració, ha estrenat el seu càrrec amb l'oferiment a Àngel Ros de la presidència del partit, una proposta que l'alcalde de Lleida ha acceptat i que suposa un primer gest vers els sectors més catalanistes.

Després de ser elegit diumenge primer secretari en una consulta a tota la militància, Iceta ha començat aquest dilluns la seva ronda de contactes per compondre la nova cúpula, que en tot cas serà ratificada dissabte que ve, dia 19, al congrés del PSC.

Després el migdia, cap a la una, Iceta i Ros es van reunir al despatx del líder electe, a la seu de carrer Nicaragua de Barcelona, i durant una hora van analitzar la "línia política a seguir" en la nova etapa que s'obre al socialisme català.

El desenllaç de la trobada el va anunciar el mateix Iceta al seu compte de Twitter: "he començat els contactes per confeccionar la nova direcció del PSC. He proposat a Àngel Ros la presidència del partit, que ell ha acceptat".

L'alcalde de Lleida, que va assistir diumenge a la nit al primer discurs d'Iceta i que havia estat el primer dirigent a reunir-se amb ell quan va anunciar la seva precandidatura per dirigir el PSC, es converteix així en el primer nom confirmat de la nova cúpula, en ocupar un càrrec que havia estat vacant els últims anys.

"Iceta va proposar i va prometre que faria una executiva integradora i, en aquest sentit, m'ha garantit que anirà en aquesta línia, i que les diferents sensibilitats del PSC que compartim un projecte comú hi serem representades", va explicar Àngel Ros, segons el qual Iceta ha assegurat que es "resoldrà" la situació en el grup parlamentari dels diputats díscols de manera que "tornin a tenir les seves responsabilitats i capacitats".