L'imputat per un presumpte delicte contra l'administració pública Pere Font (CiU) és des d'ahir el nou alcalde de Torredembarra (Tarragonès) en compliment de la llei de règim local malgrat que no ha obtingut ni un sol vot de la resta de regidors del consistori.

Font s'havia postulat en primera volta de les votacions com a alcalde en protesta, segons ha dit en el seu torn de paraula, pel "judici polític" que se li està fent i de la "diferència que hi ha entre ser imputat i estar condemnat".

A Torredembarra hi ha 9 grups i 17 regidors i fan falta 9 vots (majoria absoluta) per nomenar un nou alcalde, que l'oposició havia consensuat inicialment en la figura d'Enric Granjel (PSC), cap de llista de la segona llista més votada, després que dimitís l'anterior alcalde, Daniel Masagué (CiU), que està empresonat des del 27 de juny imputat pel cas Efial.

Però Font es va presentar per sorpresa i va mantenir la seva postura després d'un recés de 15 minuts per reconduir la situació, i en el torn de votació ni tan sols ell es va votar a si mateix, amb la qual cosa no va obtenir cap vot.

Granjel, que no va aconseguir la majoria esperada, va obtenir 7 vots (tres del PSC, un del PP, un d'ADT i la regidora imputada Elia Rodríguez, d'UDC), mentre que el regidor del GIT, els dos d'ABG i la regidora no adscrita Montse Gassull es van abstenir. En un a part amb els mitjans, Font va assegurar que la decisió és "personal per aguantar la pressió", però també, va afegir, perquè "segueixo directrius del partit".