El president de Freixenet i de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, ha afirmat que no s'ha de "menysprear" Catalunya i que s'ha de seure, parlar i "replantejar" el tema del finançament o l'encaix polític de Catalunya per arribar a "algun tipus de solució". En aquest sentit ha mostrat la seva esperança que en la pròxima reunió Mariano Rajoy i Artur Mas "parlin i arribin a acords".

En declaracions a TV3, Bonet ha apuntat que que si la consulta sobiranista a Catalunya és "legal i acordada em sembla bé", encara que no contempla la hipòtesi d'una Catalunya independent. "Fora del que és l'acord i la llei, no em sembla bé (la consulta)", ha dit, alhora que no contempla la hipòtesi de la independència i, per tant "no m'he preocupat de pensar coses que no crec que passin" perquè considera que Catalunya forma part d'un conjunt que és una realitat, que és Espanya i Europa.

"Jo sóc més català que ningú, però dins d'Espanya i d'Europa", ha dit Bonet, que ha reconegut que dir que és català i espanyol li ha portat "algun problema". Sobre el boicot al cava, ha apuntat que no es pot descartar que torni a produir-se, però creu que en aquests moments no n'hi ha i, si n'hi ha, és minoritari, perquè és un producte emblemàtic i és el "primer que rep", encara que aquest no és el principal problema del sector que és la crisi de consum i que, potser, no ha fet els deures necessaris per defensar la seva posició dins d'Espanya.

Segons Bonet, les empreses necessiten un context estable.