L'exsecretari general de CDC Oriol Pujol s'ha acomiadat de la militància amb una carta en la qual subratlla que abandona els seus càrrecs per no debilitar Convergència, i remarca que és una decisió "personal", encara que "consensuada" i "debatuda" amb el líder de la formació, el President Artur Mas.

En la missiva, Pujol explica que ha arribat a la conclusió que la situació de "provisionalitat" per la delegació temporal dels seus càrrecs després de ser imputat ha tingut un balanç "positiu" en els primers 16 mesos, però podria convertir-se en els pròxims temps en una "debilitat" per a Convergència.

"Hem de plantejar-nos el pròxim semestre i l'any vinent amb la màxima fortalesa", que "passa per dissipar la provisionalitat i la interinitat" que es podrien convertir en "debilitats", assenyala.

En la missiva, amb data de 15 de juliol, el fill de l'expresident de la Generalitat evita comentar les interpretacions que s'han fet sobre la seva marxa, i només remarca que "vaig plegant de tot per no perjudicar res".

L'exsecretari general de CDC subratlla que la decisió que ha pres és "personal", però "consultada" i "debatuda" amb el President de la Generalitat i líder del seu partit, Artur Mas, i amb els dirigents als quals va delegar les seves atribucions, Lluís Corominas, Josep Rull i Jordi Turull, així com el vicesecretari general d'Estratègia, Francesc Homs, i el coordinador de Règim Intern i Comunicació, Francesc Sánchez.