La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha demanat a la jutge que imputi els 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) investigats en una peça del cas Mercuri per cobrar suposadament sobresous encoberts en forma de dietes. Entre els alcaldes figura el de Solsona, David Rodríguez (ERC); el de Monistrol de Montserrat, Joan Miquel (ERC); i l'exbatlle de Manresa Josep Camprubí (PSC); i l'alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero (PSC).

En una roda de premsa, l'advocat de la plataforma, Raúl García Barroso, va explicar que entre els 44 alcaldes "hi haurà diferents graus de responsabilitat i gent honesta", però que perquè la investigació es faci amb garanties tots haurien de ser imputats. Els responsables de la Plataforma qualifiquen d'"acte legalista" el fet que alguns alcaldes hagin tornat els diners percebuts i recorden que ara la jutge de Sabadell haurà de valorar si aquesta petició és vàlida i, en cas que ho cregui oportú, haurà de transmetre-la al Tribunal Suprem, que és l'òrgan competent, ja que entre els 44 alcaldes n'hi ha quatre d'aforats.

La plataforma ja va fer públic el dia 3 de juliol el nom dels 44 alcaldes que apareixen en un informe dels Mossos d'Esquadra com a sospitosos d'haver cobrat suposadament sobresous en concepte de dietes i desplaçaments. Els cobraments es refereixen als anys 2011 i 2012 i afecten alcaldes de tot Catalunya i de gairebé tots els colors polítics (PSC, ERC, CiU, PPC i ICV), i entre ells destaca l'expresident de la FMC, el socialista Manuel Bustos, que va rebre 23.964 euros nets.

Altres alcaldes que apareixen a la llista són l'actual president de la FMC i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC), que va cobrar 3.333 euros; l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC), amb 7.500 euros; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), amb 5.397 euros; i Carles Pellicer (CiU), alcalde de Reus, amb 5.000 euros.

David Rodríguez hauria percebut 7.500 euros; Miquel i Romero, 3.333; i Camprubí, 3.000. Rodríguez i Camprubí ja han optat per retornar els diners cobrats.