ICV-EUiA i Avancem, moviment escindit del PSC, han aprovat avui impulsar un comitè d'enllaç i un protocol de relacions amb l'objectiu de crear un "marc d'aliances i treball conjunt" que derivi en candidatures conjuntes en l'àmbit local. Així ho han anunciat, en una roda de premsa a la seu d'ICV a Barcelona, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, el diputat d'ICV-EUiA Joan Mena i els dirigents d'Avancem Fabián Mohedano i Jordi del Río.

Herrera ha explicat que ICV, EUiA i Avancem fa "molt de temps que fem diagnòstics compartits" i que, per tant, "en escenaris de confluència i de suma es pot construir un pol social, electoral, democràtic".

Per això, ha considerat que cal passar d'aquests diagnòstics a una "acció compartida" i a "institucionalitzar allò que de forma natural ja s'està fent", per això han decidit aprovar un protocol de relacions i una comissió d'enllaç, perquè, "tant en l'àmbit nacional com local, puguem construir marcs d'aliança i treball compartit".

"No ens fusionem -ha ressaltat Herrera-, però el que diem és que volem treballar junts, amb cultures polítiques complementàries. Hi ha molta gent que té ganes de construir un escenari d'alternativa, i volem fer-ho des de la màxima ambició, sumant, teixint, no posant vetos".