El departament d'Interior no adoptarà cap mesura disciplinària interna contra el subinspector dels Mossos d'Esquadra que ha estat condemnat per una falta de lesions doloses per copejar l'ara diputat de les CUP David Fernández durant el desallotjament d'indignats del 27-M a la plaça de Catalunya.

La secció novena de l'Audiència de Barcelona ha revocat la sentència dictada per un jutge de Barcelona, que va absoldre el subinspector de les brigades ARRO Jordi Arasa, i l'ha condemnat a indemnitzar amb 200 euros Fernández i a pagar una multa de 225 euros, per una falta de lesions doloses.

Segons han informat a Efe fonts de la conselleria d'Interior, el departament liderat per Ramon Espadaler respecta i acata la sentència de l'Audiència que condemna el subinspector, si bé no adoptaran cap mesura disciplinària en contra seu i el mantindran al seu lloc de treball en la brigada de recursos operatius (ARRO).

En la sentència, l'Audiència adverteix sobre la "profunda alarma social" que provoquen "actuacions policials tan desproporcionades" com la que va cometre el subinspector condemnat que, segons el veredicte, va propinar a l'ara diputat de les CUP una "pluralitat de cops" que van ser "innecessaris i desproporcionats".

Per al tribunal, intervencions com la del subinspector són "encara més repudiables quan es produeixen contra ciutadans indefensos que protesten de forma pacífica i sense cap risc ni per a l'interès general ni per a tercers".

Segons la sentència, el subinspector va infringir amb el seu "reprotxable actuar" els principis bàsics de l'actuació de les forces i cossos de seguretat a l'hora de donar un tracte correcte als ciutadans i d'impedir amb l'exercici de la seva actuació professional qualsevol pràctica abusiva, arbitrària o discriminatòria. A diferència del que va considerar el jutge que va absoldre el mosso, l'Audiència remarca que els vídeos en els quals es veu l'incident demostren que el policia va assestar diversos cops a l'ara diputat, així com a d'altres indignats, quan estava assegut a terra amb els braços en alt.