La Justícia italiana va donar una bona notícia a l'exprimer ministre Silvio Berlusconi en absoldre'l d'una de les condemnes emeses contra ell els darrers anys, per abús de poder i incitació a la prostitució de menors, en el cas Ruby. Berlusconi, que compleix pena de serveis socials per una altra condemna, en ferm, per frau fiscal, veu amb optimisme amb la decisió del Tribunal d'Apel·lacions de Milà el seu futur polític, ja que la confirmació de la condemna hauria acostat la possibilitat d'un arrest domiciliari.

"Gràcies, gràcies", va dir únicament Berlusconi quan abandonava el centre de gent gran en el qual presta aquests serveis socials prop de la capital llombarda, encara que els seus advocats van afirmar que la decisió del tribunal va "més enllà de les nostres millors previsions".

El tribunal milanès va absoldre l'exprimer ministre de la condemna a set anys de presó dictada el 2013 pels delictes d'abús de poder i incitació a la prostitució de menors. Silvio Berlusconi havia apel·lat la condemna pronunciada el 24 de juny de l'any passat que incloïa la inhabilitació perpètua per a l'exercici d'un càrrec públic pel cas Ruby.

A Berlusconi se'l va considerar llavors culpable d'abús de poder i d'incitació a la prostitució de menors en mantenir relacions sexuals pagant amb la jove marroquina Karima El Marough, que es feia dir Ruby, quan aquesta no havia fet encara els 18 anys.

El tribunal va estimar per tant la petició de la defensa, que va sol·licitar en aquest procés en apel·lació que Berlusconi fos absolt. La defensa va al·legar que corresponia pronunciar l'absolució per manca de fonaments dels fets pels quals va ser condemnat i per errades processals.