Xavier Martorell, imputat per estafa al FC Barcelona

L'acusen de carregar al club el pagament d'informes encarregats a Método 3, personals o professionals, sense cap relació amb l'entitat

19.07.2014 | 00:00
Xavier Martorell va estar al capdavant dels Mossos i de presons
Xavier Martorell va estar al capdavant dels Mossos i de presons

El jutge ha imputat Xavier Martorell, exdirector general dels Mossos i de Presons de la Generalitat, pels delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial i estafa per carregar al FC Barcelona, quan hi exercia funcions de cap de seguretat, el pagament d'informes d'espionatge a l'agència de detectius Método 3.
El fiscal havia demanat la imputació de Martorell a partir de les conclusions d'un informe de la Policia Nacional, que fa constar l'existència de factures cobrades al club blaugrana per Método 3 relatives a treballs que no s'han pogut demostrar o d'informes "de caràcter personal, laboral o professional o de persones que no guarden relació amb el Futbol Club Barcelona".
En concret, el fiscal considera que Martorell va estafar, com a mínim, 24.824 euros al FC Barcelona, a l'encarregar diversos informes a l'agència de detectius Método 3 per espiar, entre d'altres, dos regidors d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC).
En el seu acte, el magistrat cita l'informe de la policia científica sobre les factures emeses per l'agència de detectius Método 3 i abonades pel FC Barcelona, i precisa que no s'han trobat els informes d'algunes factures, però sí "el que semblen ser esborranys o parts incompletes".
"Altres vegades simplement s'ha pogut identificar el presumpte investigat a través dels seients del llibre de control d'expedients de Método 3 i en d'altres no s'especifica la veritable finalitat del treball realitzat", indica el jutge en l'acte d'imputació de Martorell.
Xavier Martorell era la persona que rebia les factures i informes i encarregava les investigacions a realitzar per part de la citada agència de detectius, segons va descriure el directiu del FC Barcelona Joan Oliver en la seva declaració davant del jutge, i que va indicar que Martorell va contractar els serveis de Método 3 i mantenia la relació amb aquesta empresa.

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema