L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va ser proclamat per CiU candidat a la reelecció en les municipals que es faran el 2015, en un acte en el qual va ressaltar com un avantatge per a la ciutat i per a Catalunya la bona sintonia de l'actual consistori amb la Generalitat.

Trias va estar acompanyat pel President català i líder de CiU, Artur Mas, i pel secretari general de la formació, Josep Antoni Duran i Lleida, que en les seves intervencions van destacar també la necessitat d'unes bones relacions entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, i que la capital catalana segueixi donant suport al procés sobiranista a Catalunya.

En la seva intervenció, Trias va detallar que la bona relació amb l'executiu català es concreta en la col·laboració per finançar serveis bàsics, com hospitals o escoles: "Si la Generalitat té dificultats, la nostra obligació és col·laborar", va asseverar.

"El gran error és si utilitzes l'àrea metropolitana per fer propaganda en contra de la Generalitat", va lamentar Trias, en al·lusió als exalcaldes socialistes que van governar la capital catalana durant més de 30 anys.

El suport de Xavier Trias a l'executiu català s'estén a l'àmbit sobiranista, i l'actual alcalde de Barcelona va subratllar el seu compromís amb el "dret a decidir" dels catalans i amb la consulta prevista per al 9 de novembre.

"Quan la gent diu que estem bojos jo els dic que és de bojos continuar igual. Continuar igual no té sortida", va asseverar Trias.

L'alcalde de la capital catalana va alertar també que la situació econòmica de la Generalitat està al límit per l'"ofec" que pateix per part de l'Estat, així com per l'herència de "qui va gastar el que no tenia".

"L'alcalde estarà sempre al costat del president i al costat del Parlament per treure aquest país endavant", va concloure l'alcaldable de CiU.

Amb el lema "Fem i farem", CiU vol continuar al capdavant del consistori de la capital catalana, que ja que se li va resistir durant més de 30 anys de governs socialistes o coalicions d'esquerra.

L'actual alcalde va assegurar que Barcelona, en els últims tres anys, va aconseguir revertir la "falta de lideratge" que segons el seu parer arrossegava des de feia temps.