Almenys quatre persones van morir i cinquanta més van resultar ferides en l'atac de les forces armades israelianes amb artilleria contra un hospital de la ciutat de Deir Al Balah, al centre de Gaza. El portaveu del ministeri de Sanitat de la franja, Ashraf Al Qedra, va anunciar que tancs israelians estacionats a les proximitats de la zona fronterera, a l'est de la franja, van dirigir els seus atacs d'artilleria cap a l'hospital d'Al Aqsa, a Deir Al Balah.

"Quatre persones han mort i mig centenar han estat ferides, paramèdics, infermeres i civils entre ells, a causa dels trets", va explicar Al Qedra. Va afegir que tres palestins més van perdre la vida al castigat barri de Shahaíye també per foc d'artilleria.

Paral·lelament, almenys onze persones, entre elles cinc nens, van morir en un atac israelià contra un edifici de sis pisos al centre de la ciutat de Gaza. A més, un home va morir i diverses persones van resultar ferides en un bombardeig contra una motocicleta a l'est de Khan Yunis.

Set oficials i soldats de l'exèrcit israelià han mort a la franja de Gaza en les darreres 24 hores. En total 25 soldats han mort des de l'inici de la incursió terrestre dijous passat, en el marc de l'operació militar sobre Gaza.

El president nord-americà, Barack Obama, va assegurar que ha enviat el secretari d'estat, John Kerry, a El Caire, per intentar aconseguir un alto el foc immediat que posi fi a la violència a Gaza, perquè no vol "veure més civils morts". Kerry se sumarà als esforços diplomàtics per aconseguir una pausa en els combats entre israelians i palestins.

D'altra banda, el ministre egipci d'Afers Estrangers, Sameh Shukri, va assegurar que el seu país no té intenció d'esmenar la seva iniciativa d'alto el foc per a Gaza, que ha estat rebutjada pel moviment islamista palestí Hamàs.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va insistir en la necessitat que israelians i palestins acordin com més aviat millor un alto el foc, i va destacar la necessitat d'anar més enllà i buscar solucions a més llarg termini perquè el conflicte no es repeteixi.