CatalunyaCaixa és una entitat recapitalitzada i sanejada gràcies als més de 13.600 milions que ha rebut en ajudes públiques, que sumen un total de 62.392 milions d'euros en actius.

Després dels ajustos en personal i oficines als quals estava obligada pel rescat bancari, l'entitat disposa actualment de 5.361 empleats i de 758 oficines, 715 de les quals a Catalunya, segons dades facilitades per l'entitat.

Així doncs, el BBVA es fa amb un banc arrelat a Catalunya, on va operar amb la marca Caixa Catalunya fins a la seva fusió el 2010 amb Caixa Manresa i Caixa Tarragona, i que té uns 3,6 milions de clients.

Amb aquesta compra, el BBVA es reforça encara més a Catalunya, ja que el banc que presideix Francisco González es va adjudicar Unnim, fruit de la fusió de Caixa Terrassa, Sabadell i Manlleu, al març del 2012.

Actualment, CatalunyaCaixa, marca comercial de Catalunya Banc, té una quota de mercat de més de l'11 % en dipòsits i amb una penetració del 21 % entre les empreses, del 21 % a la població catalana i del 25 % entre els comerços catalans. Catalunya Banc té ara un patrimoni net de 2.506 milions d'euros, una ràtio de préstecs sobre dipòsits que se situa per sota del 100 % i suma uns actius fiscals de 3.550 milions d'euros, davant uns passius fiscals de 276 milions. L'entitat va abandonar l'any passat els números vermells i va guanyar 532,2 milions d'euros, si bé només 167,8 milions d'aquests beneficis van procedir estrictament del seu negoci bancari, mentre que la resta, 364,4 milions, van ser fruit en bona mesura d'actius fiscals i canvi d'híbrids.

El banc ha experimentat cert desgast els últims anys per polèmiques com les pèrdues que van haver d'assumir els seus clients amb productes híbrids i els conflictes judicials oberts per aquests productes, així com protestes com les relacionades amb els desnonaments.

El BBVA adquireix així l'herència financera de Caixa Manresa. La desapareguda entitat bagenca es va fusionar amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona la primavera del 2010, en una decisió aprovada amb només una abstenció per l'assemblea de Caixa Manresa. La marca manresana es va mantenir activa fins a final del 2012, quan la seva única presència en la Fundació Caixa Manresa es va fondre en aprovar-se el procés de transformació de CatalunyaCaixa en una fundació especial, l'actual Fundació Catalunya-La Pedrera. Pel camí queda un llarg procés d'extinció, iniciat el 2009. Els últims dirigents bagencs de l'entitat (i antics gestors de Caixa Manresa), Adolf Todó i Jaume Masana, van ser destituïts pel FROB el maig de l'any passat.