El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, va desvincular ahir la sortida de Josep Antoni Duran Lleida de la secretaria general de CiU d'una hipotètica entrada d'ERC al Govern català. "Tinc la sensació que una cosa no té a veure amb l'altra (...). Jo no ho connectaria", va dir Homs ahir, dimarts, en la conferència de premsa posterior a la reunió de l'executiu.

Homs va reiterar que no hi ha cap novetat sobre aquesta possibilitat que els republicans se sumin al govern de CiU: "ja parlarem d'això quan toqui", va subratllar.

El portaveu va fer aquestes consideracions en ser preguntat per si la sortida de Duran de la secretaria general de CiU, que es va confirmar abans-d'ahir, podria facilitar un hipotètic ingrés d'ERC a l'executiu català, atès que, en diverses ocasions, el líder democratacristià ha criticat els republicans.

Per la seva banda, Ramon Espadaler, el pròxim secretari general de CiU, va negar de nou que la sortida de Josep Antoni Duran Lleida de la secretaria general de CiU tingui res a veure amb discrepàncies amb el procés sobiranista o amb el president de CiU i de la Generalitat, Artur Mas, sinó que "el relleu neix d'un procés de reflexió de fa un any que es va concretar diumenge" i que "s'ha de situar en la normalitat de la vida política d'una federació".

Respecte a les informacions periodístiques que posen l'accent en aquestes discrepàncies, Espadaler va dir que "entén i respecta" que "els periodistes vulguin tenir la seva veritat". Però va admetre que "hi ha hagut moments en què no tots han pensat igual, l'important és ser capaços de superar aquests moments des del punt de vista de la suma", i que "si els dos partits fossin idèntics, no faria falta que fossin dos partits".

Preguntat sobre com serà la seva relació amb ERC, Espadaler va comentar que es considera una persona dialogant, encara que va discrepar de la visió d'Esquerra que Duran i Lleida ha estat "deslleial" amb Artur Mas, "una reflexió que no puc compartir, perquè la lleialtat de Duran cap al President ha estat total".