Les restes de l'avió de Swiftair desaparegut aquest dijous han estat localitzatades entre Gao i Kidal, a Mali, segons han informat l'aeroport d'Ouagadougou. L'aparell hauria demanat permís per modificar la seva ruta per "mala visibilitat" i pel "risc de col·lisió" amb un altre aparell, han assegurat a l'agència francesa AFP fonts d'Air Algérie. Des de Burkina Faso, el ministre de Transport, Jean Bertin Ouedragogo, també ha confirmat que l'últim missatge del vol demanava un canvi de ruta pel mal temps. El ministre, citat per AFP, ha dit que hi havia almenys 50 francesos, i també ciutadans de Burkina Faso, Algèria, Líban, el Canadà o Luxemburg. Tota la tripulació era espanyola.

També d'acord amb les informacions que publica el diari 'Le Monde', que cita fonts d'Air Algérie de l'aeroport d'Alger, a l'avió hi viatjaven almenys 50 francesos, 24 ciutadans de Burkina Faso, vuit libanesos, cinc canadencs, sis algerians, quatre alemanys, dos luxemburguesos, un suís, un nigerià, un camerunès, un malià, un belga, un ucraïnès i un romanès, a més de la tripulació, provinent en el seu conjunt de l'Estat espanyol.

Confirmació de Swiftair

L'empresa espanyola Swiftair també ha confirmat en un comunicat aquesta relació de nacionalitats difosa per Air Algérie, afegint que hi ha tres persones de les quals encara no s'ha confirmat l'origen. A més, la companyia ha informat oficialment que tota la tripulació, formada per sis persones, era espanyola. De moment, segons Swiftair, els equips de recerca "segueixen desconeixent on és l'avió i el personal a bord".

Swiftair ha dit que l'avió era un MD-83 / n 53190 amb matrícula EC-LTV, fabricat l'any 1996. L'aparell tenia dos motors de Pratt & Whitney, i capacitat per a 165 passatgers. La companyia ha dit que "coordinarà esforços" amb Air Algérie i oferirà "tota l'assistència necessària a les autoritats" per intentar "aclarir les causes d'aquest accident". Swiftair ha dit que oferirà noves informacions així que les obtingui, afegint que acompanya "a tots els afectats en el sentiment davant de tal tragèdia".

França ha enviat dos caces a la regió per ajudar a trobar restes de l'aparell sinistrat, i també ho han fet els algerians i "les forces de l'ONU", segons Fabius.

Segons 'Le Monde', 15 dels passatgers del vol havien d'agafar un altre avió per connectar amb l'aeroport de Roissy-Charles de Gaulle, i 7 més tenien la correspondència amb l'aeroport de Marsella.