El magistrat del cas Gürtel a València ha tancat la instrucció de la peça sobre contractes de la Generalitat amb la trama i ha processat 27 persones, entre les quals la cúpula de la xarxa, un diputat del PP i tres exconsellers, i ha retirat la imputació de l'alcalde de Castelló, Alfonso Bataller.

La peça es refereix a la suposada prevaricació en la contractació entre la Generalitat i Orange Market i les societats vinculades al grup Correa, tot això entre els anys 2004 i 2009, un etapa en què era president de la Generalitat Francisco Camps.

El jutge aprecia en els 27 processaments, entre els quals hi ha el diputat autonòmic del PP i exsecretari autonòmic d'Esports David Serra, els exconsellers Manuel Cervera, Luis Rosado i Alicia de Miguel, i exalts càrrecs de diverses conselleries, indicis de prevaricació, tràfic influències, falsedat, malversació i frau.

L'acte que posa fi a la instrucció d'aquesta peça també processa la cúpula de Gürtel: Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez el Bigotes, Isabel Jordán, Cándido Herrero i Mónica Magariños, per tenir poder de decisió "rellevant" i presumptament ser coneixedors del que s'estava fent.

Segons l'acte del magistrat José Ceres que declara concloses les diligències prèvies, de 263 pàgines, s'arxiva provisionalment la imputació de sis persones: l'alcalde de Castelló, l'exsecretària autonòmica d'Esport Niurka Montalvo, l'exdirectora general de la Dona Clara Abellán i tres exalts càrrecs de Sanitat.

L'acte exposa la "irregular i plural" contractació administrativa per diferents conselleries, empreses públiques i una fundació a Orange Market i societats del grup Correa, beneficiàries d'una "gran quantitat de contractacions amb vulneració" dels principis de publicitat i lliure concurrència.

Assenyala que aquesta mercantil era la que "al mateix temps i en aquestes anualitats" s'encarregava d'organitzar els actes del PPCV, per la qual cosa podria existir un delicte de tràfic d'influències arran de les "possibles bones relacions" que mantenien amb alts càrrecs del PPCV.