Artur Mas ha atorgat al fins ara secretari d'organització, Josep Rull, de perfil marcadament sobiranista, la màxima responsabilitat en la direcció de CDC com a coordinador general, el nou home fort en el qual delega la representació "política i legal" del partit, en el marc d'una reestructuració del seu partit i de la federació de CiU menys de quatre mesos abans de la consulta sobiranista anunciada per al 9 de novembre. El nou Comitè de Direcció té una estructura col·legiada, formada per 10 membres, amb la destacada incorporació de l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, com a nova portaveu.

Josep Rull, com a coordinador general i secretari d'Organització, acumularà pràcticament totes les funcions executives i de representació política i legal. Mas ha explicat que, en ser President de la Generalitat, prefereix delegar "gairebé totes" les funcions executives de la secretaria general en Josep Rull. Fins i tot li delega atribucions pròpies de la presidència del partit, com la representació política i legal de la formació, o la funció de president en cas d'absència del titular.

Després d'any i mig en una situació d'interinitat per la delegació temporal dels càrrecs d'Oriol Pujol per la seva imputació en la trama de les ITV, Mas ha presentat un equip perquè CDC estigui "a l'alçada" en els "reptes majúsculs" que vindran a partir de setembre. A la tardor, ha recalcat, hi haurà un calendari "dens i intens", marcat per la consulta sobiranista i per la necessitat de seguir "menjant-se els gripaus" de governar amb la finalitat d'"aixecar el país" de la crisi econòmica.

D'aquesta manera, Mas ha deixat per a setembre qualsevol decisió sobre canvis en el govern o sobre la possible entrada d'ERC, ja que com a mínim abans s'haurà d'haver celebrat la reunió a Madrid amb Mariano Rajoy, dimecres que ve, i avaluat els seus resultats.

De la nova portaveu Mercè Conesa (1968), Mas n'ha destacat que és una "cara nova" que combina joventut amb una carrera política "de màxima importància" que continuarà també a Sant Cugat del Vallès si és reelegida el maig. Lluís Corominas manté la vicesecretaria general de Coordinació Institucional i dirigirà la preparació de les eleccions municipals de maig, i serà secretari general adjunt de la federació de CiU, rellevant Xavier Trias.