El líder electe del PSOE, Pedro Sánchez, ha elegit com a "número dos" del partit una persona de la seva total confiança, César Luena, en una Executiva Federal que estarà presidida per Micaela Navarro i en la qual s'estudia l'entrada de diversos dirigents regionals. Pocs noms han transcendit de moment, i els únics confirmats són els de Luena -líder socialista a La Rioja- i Navarro, encara que es dóna per segura l'entrada a l'Executiva de Carme Chacón, possiblement a l'àrea de Política Internacional.

A més de ser un estret col·laborador de Sánchez, el nou secretari d'Organització i Acció Electoral té una "magnífica" relació amb la presidenta andalusa, Susana Díaz, el nom de la qual va sonar per presidir el PSOE, malgrat que ella havia dit des del primer moment que no volia cap càrrec a la nova Executiva.

Així, Navarro, que ara és presidenta del PSOE andalús, ha acceptat la proposta formulada pel líder electe socialista per presidir el partit en substitució de José Antonio Griñán. Navarro fa vuit mesos que exerceix com a presidenta del PSOE-A, del qual Susana Díaz és secretària general, i gairebé amb tota probabilitat haurà de deixar aquest càrrec per ocupar la presidència federal. Sánchez va oferir a Díaz la presidència del partit, però aquesta vol centrar-se en la seva tasca a la comunitat autònoma.

Un dia abans del congrés federal extraordinari, Sánchez va seguir parlant amb un bon grapat de secretaris regionals per tancar els serrells de la nova direcció i fins i tot es va reunir amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. També es parla en cercles socialistes que hi haurà molts "barons" regionals a la nova Executiva, en una mena de "Consell Territorial bis".