La consellera d'Educació, Irene Rigau, va anunciar ahir que 2.200 professors substituts passaran a ser interins el curs que ve, cosa que "millorarà les condicions laborals dels professors i els permetrà treballar de forma continuada tot l'any". "Hi ha hagut uns anys en què hem hagut d'acollir més alumnes amb menys professors i, per primera vegada, aquest any, encara que és cert que tindrem més alumnes, podrem tenir algun professor més", va afirmar la consellera abans d'afegir que, a més, "la millora salarial i d'estabilització de la plantilla serà notable".

En aquest sentit, Irene Rigau va explicar que, si durant l'any passat es va poder escolaritzar els més de 60.000 alumnes catalans, va ser perquè "els professors han treballat una hora lectiva més amb un sou més baix" i els va agrair el "sentit de la responsabilitat".

D'altra banda, Rigau va dir que a partir de setembre el 75% de la plantilla de professors de Catalunya serà escollit en funció dels criteris que cada centre consideri més oportú. En referència al reial decret de subvenció per a les famílies que volen rebre l'educació en castellà, va insistir que "no és aplicable a Catalunya per la nostra realitat econòmica i social".