El futur coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha demanat aquest dissabte a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol que reflexioni sobre el seu paper al partit després que divendres demanés perdó per carta per haver mantingut una herència familiar a l'estranger sense declarar. "Hauria de prendre les decisions en relació a Convergència justament per enfortir aquell projecte que ell va crear", va dir Rull sobre el també president fundador de CDC. En una entrevista-tertúlia en el programa 'Via Lliure' de RAC1, Josep Rull va assenyalar que la notícia ha despertat "tristesa", "consternació" i "impacte important" en el si de la formació.

Josep Rull que en el pròxim Consell Nacional de CDC serà ratificat com a número 2 del partit, va assenyalar que un dels principals objectius de la nova direcció és resoldre el "decalatge" existent entre "com som nosaltres" i "com la societat ens percep", va dir. Apunta com a referent en aquesta renovació d'imatge el món local i la representativitat dels alcaldes i regidors convergents. .

Rull, que va saber del comunicat de Pujol un quart d'hora abans que es fes públic, admet que la revelació de l'expresident català ha produït en el seu partit "tristesa, consternació i un impacte important".

No va voler pronunciar-se sobre l'oportunitat de la comunicació, coincidint amb l'anunci de la nova direcció col·legiada de CDC: "Ha escollit el dia que considerava que havia fer-ho públic, però és evident que aquesta notícia ha impactat de manera contundent, en la societat i en el partit".

"Més enllà d'aquest comunicat, Pujol ha de comparèixer naturalment davant la justícia" i, sense dir que hauria d'abandonar els càrrecs que manté en el partit, Rull va demanat a l'exdirigent nacionalista que "hauria de reflexionar si ha de comparèixer davant Convergència per enfortir aquell projecte que ell va crear".

Sobre la pròxima reunió entre Mariano Rajoy i Artur Mas, Rull ha assenyalat que la perspectiva del president català és la de "parlar de tot, de consulta, de crisi", perquè, segons el seu parer, Catalunya necessita de més instruments per funcionar millor i fer davant la "recentralització" que impulsa el govern de Madrid, que "ens limita cada vegada més per estar al costat de la gent d'aquest país".

Opina Rull que Mas "no trobarà en davant un estadista, a un David Cameron, sinó al líder d'un partit polític que està en campanya electoral i que no vol perdre en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques de la resta de l'Estat".