Els Estats Units van ordenar ahir l'evacuació del seu personal diplomàtic de l'ambaixada de Trípoli (Líbia) davant el temor a la violència al país, segons va informar el departament de Defensa nord-americà en un comunicat.

L'evacuació de tot el personal de la legació es va realitzar per terra fins a Tunísia a petició del departament d'Estat.

L'operació, que va durar unes cinc hores, va tenir la cobertura aèria de caces F-16, drones de reconeixement i helicòpters MV-22.

Més de 150 persones, inclosos 80 marines encarregats de la seguretat de l'ambaixada nord-americana, van ser traslladades cap a Tunísia sense que es produïssin contratemps.

Des del Mediterrani vigilaven el desplaçament el destructor de míssils guiats USS Ross, amb base a Rota (Espanya), i el creuer USS Vella Gulf.

"Estem compromesos amb el poble libi en aquests moments complicats i estem explorant opcions per a un retorn permanent a Trípoli tan aviat com la situació de seguretat millori sobre el terreny", va informar la portaveu adjunta del departament d'Estat, Marie Harf.

"Temporalment, el personal de l'ambaixada operarà des de Washington i altres zones a la regió", va afegir.

L'augment de la violència de milícies contràries al govern i els enfrontaments en l'aeroport de Trípoli van fer témer al Pentàgon sobre la possibilitat que es compliqués una operació d'evacuació.

Harf va explicar ahir que l'edifici de l'ambaixada estava molt a prop dels xocs entre faccions líbies i van decidir que la situació de seguretat s'havia deteriorat.

Encara que no es va detectar una amenaça directa i imminent a l'ambaixada, la violència de les milícies havia complicat l'arribada d'aliments o altres materials a la seu diplomàtica.

El departament d'Estat va urgir a les parts responsables de la violència a Líbia a "cessar immediatament les hostilitats i començar negociacions per resoldre les diferències".