La Casa Blanca va assegurar aquest divendres que el president rus, Vladímir Putin, és "culpable" de la tragèdia de l'avió de passatgers de Malaysia Airlines que es va estavellar a l'est d'Ucraïna amb 298 passatgers a bord el 17 de juliol.

"Hem conclòs que Vladímir Putin i els russos són culpables d'aquesta tragèdia", va dir ahir durant la seva roda de premsa diària el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest.

El govern nord-americà realitza així la denúncia més contundent a Moscou des del sinistre de l'avió.

Earnest va recordar, en línia amb les sospites assenyalades ja anteriorment per la Casa Blanca, que va haver-hi un trasllat d'armes pesades de Rússia als separatistes en l'est d'Ucraïna.

"Aquests separatistes, que estan recolzats pels russos, van rebre entrenament per tal de poder fer servir aquests sistemes, inclosos sistemes antimíssils i, segons informes a les xarxes socials, aquestes armes inclouen el sistema SA-11", va afirmar Earnest, que va insistir que els Estats Units tenen la certesa que l'avió de Malaysia Airlines va ser derrocat per un míssil terra-aire des de territori controlat pels separatistes.