Els partits polítics van expressar la seva indignació, tristesa i decepció per la confessió de Jordi Pujol d'haver mantingut fons sense regularitzar en paradisos fiscals durant 34 anys, i van demanar a l'expresident català que doni explicacions davant de la ciutadania, la justícia, el Parlament i Convergència.

La política catalana es va veure sacsejada per l'anunci de qui va ser durant 23 anys president de la Generalitat, qui, a través d'un comunicat, va revelar que la seva família ha regularitzat "en aquests últims dies" uns fons a l'estranger procedents d'una herència del seu pare, i va demanar "perdó" per l'"error" comès en la gestió d'aquell llegat.

Per al Partit Popular, la confessió de Pujol "significa 34 anys d'un engany històric pel qual les excuses arriben tard", ja que aquest fet produeix "una profunda decepció en molts catalans que havien confiat en l'honradesa d'una persona que avui sabem que ha tingut un comportament com a mínim poc ètic" segons han assenyalat els popular.

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, va indicar que les explicacions de Pujol són "una mica confuses", per això espera que Hisenda continuï les seves investigacions entorn d'aquest cas perquè aclareixi l'origen dels fons i si s'han pagat impostos o no.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, també ha manifestat la seva "profunda decepció" pel que ha revelat Pujol i ha assegurat que els catalans tardaran a recuperar-se "d'una decepció molt important". Iceta va assegurar que se sent decebut perquè una persona que ha tingut "responsabilitats tan importants hagi produït un engany, una il·lusió fiscal d'aquestes característiques".

"El que ha succeït amb el president Pujol i la seva família reclama urgents explicacions", va declarat l'exministra Carme Chacón, que ara representarà els socialistes catalans a la nova executiva federal del PSOE.

Ciutadans (C's) va anar un pas més enllà i va reclamar a Pujol que "abandoni qualsevol relació amb la política i renunciï a totes les prebendes de les quals gaudeix", com una remuneració, despatx i assessors, com a expresident de la Generalitat.

El secretari general i portaveu de C's, Matías Alonso, va lamentar que els catalans hagin tingut durant més de 20 anys un president "evasor" i va recalcar que aquest fet confirma que el "pinyol" de Convergència "estava corcat per la corrupció des de fa molts anys".

De la seva banda, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, va demanar la compareixença de l'expresident al Parlament a causa de la "gravetat sense precedents" dels fets reconeguts, que ha considerat "una falta de respecte i un insult" cap a la Generalitat i la ciutadania.

"Fa falta una compareixença immediata perquè expliqui un acte vergonyós i que expressa una farsa", va subratllar Herrera, que vol que hi hagi una investigació "a fons" d'aquest assumpte, tant per part de la Justícia com d'Hisenda, perquè "se sàpiga tot".

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, va comentar que és "bo" que s'hagi sabut que Pujol va tenir diners a l'estranger sense regularitzar, però va mostrat la seva tristesa per aquest fet. En declaracions a la premsa, Bosch va indicar que vol "un país més lliure, més pròsper i per descomptat, un país més net". "Que les coses se sàpiguen és bo, però ens entristeix saber el que ha passat".També va indicar que els republicans entenen el procés sobiranista "també com una escombra" per girar full del "vell sistema autonòmic".