El nou Comitè de Direcció de CDC amb Josep Rull al cap s'ha reunit avui a la seu del partit per abordar decisions que "en les pròximes hores" donarà a conèixer sobre l'expresident català i president fundador del partit, Jordi Pujol, després de la seva confessió que va tenir fons a l'estranger.

Fonts de CDC han confirmat a Efe que aquesta reunió s'ha celebrat a la seu del partit aquest matí, encara que han aclarit que la trobada es va convocar divendres passat abans de conèixer la nota emesa per Jordi Pujol en la que confessava que la seva família havia tingut comptes a l'estranger durant 34 anys.

La reunió de la cúpula de CDC es produeix després que Josep Rull, nou número 2 del partit, hagi advocat aquest cap de setmana per una "refundació" del partit i hagi invitat Jordi Pujol a reflexionar sobre si ha de comparèixer davant Convergència per donar explicacions.

A la sortida d'aquesta reunió, el conseller de Presidència de la Generalitat i vicesecretari d'Estratègia de CDC, Francesc Homs, ha dit que el seu partit ha de prendre "decisions pertinents en les pròximes hores", sense concretar quines, a l'hora que ha admès tenir un "sentiment barrejat entre tristesa i desolació" pel cas de Jordi Pujol.

A més de les prerrogatives com expresident de la Generalitat, Jordi Pujol forma part del Consell Nacional, del Comitè Executiu Nacional en qualitat de president fundador de la formació.