El secretari general d'Iniciativa per Catalunya Verds, Josep Vendrell, va demanar ahir que es retiri a Jordi Pujol totes les prerrogatives que té com a expresident de la Generalitat, especialment la pensió vitalícia, el tractament protocol·lari i que se li deixi de pagar l'oficina del Passeig de Gràcia, amb el corresponent personal. "És evident que el que ha fet no té res d'honorable, sinó tot el contrari", va assegurar Vendrell. El secretari general ecosocialista va considerar que és "molt greu" que algú amb el seu càrrec hagi estat incomplint la llei i defraudant diners a Hisenda, i hagi vulnerat la dignitat de la presidència de la Generalitat.

Vendrell va reclamar a Pujol que "si té dignitat", "en lloc de demanar perdó" renunciï a la pensió que té pels anys que va exercir el càrrec de President de la Generalitat i a la resta de prerrogatives de què gaudeix. "I si no ho fa, que se li retirin", va exigir el secretari general d'ICV.

Aquesta petició se suma a la demanda del coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, que va fer dissabte perquè l'expresident comparegui al Parlament per donar explicacions davant els representats de la ciutadania. Herrera va considerar que "una carta no és suficient" davant l'"extrema gravetat" de la informació donada a conèixer. L'ecosocialista també va demanar que l'Agència Tributària, Hisenda i la Justícia obrin una investigació a "fons" per aclarir si els diners que Pujol tenia a l'estranger són fruit d'una herència o poden tenir algun tipus de vincle amb el finançament irregular de CDC.