Josep Rull, secretari d'organització i futur coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), va proposar la "refundació" del partit i va fer un pas més per valorar quin és el paper que ha de tenir l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, en el partit. "I és trist haver de tancar una etapa així", va dir amb referència al comunicat en què Pujol admetia tenir diners no declarats a l'estranger. "Però Catalunya està per sobre de tota persona, per rellevant que hagi estat", va apuntar. En la cloenda de la 32a Escola d'Estiu Ramon Trias Fargas de la JNC, a Sant Esteve de Palautordera, Rull va assegurar que la nova direcció de CDC, que serà ratificada el 7 de setembre, vol "tancar una etapa i obrir-ne una de nova".

Una nova etapa encapçalada pel President de la Generalitat, Artur Mas, i pels representants del món local, que, a més, "culmina una etapa de 40 anys", va recordar Rull. Sense treure mèrit al fet que "el President Pujol va liderar un projecte polític que l'hem de posar en valor", l'aposta, segons el pròxim número dos de Convergència, serà la "refundació". En aquest sentit, va assenyalar que "volem posar-nos al dia en molts aspectes", i va citar "el refermament del nostre compromís social" i "una manera concreta de fer política, honesta i transparent", així com treballar per "un projecte de llibertat i sobirania de Catalunya".

Després de la "reflexió" que Josep Rull demanava a l'encara president fundacional de CDC dissabte en una entrevista a RAC1, ahir va reclamar a Pujol i davant dels membres de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) que "doni explicacions". "Ens hem vist sacsejats, frapats, per una notícia que evidentment no ens ha agradat gens", va comentar el dirigent convergent. "Estem tristos, decebuts, però determinats a tirar endavant allò que volem fer", va afegir amb referència a la consulta del 9 de novembre.

Precisament, va animar els membres de la JNC que treballin en les pròximes setmanes per aconseguir el màxim de 'Sí-Sí' possibles per a la consulta, ja que considera que la secció jove de CDC són una eina indispensable per despistar la "consciència nacional".