El Tribunal Suprem ha confirmat l'absolució de l'estudiant de piano de Puigcerdà (Cerdanya) Laia M., que es va enfrontar al costat dels seus pares a una petició de set anys i mig de presó per molestar a una veïna, que els va denunciar perquè els assajos de la jove la posaven nerviosa.

En la sentència, a la que ha tingut accés Efe, l'alt tribunal rebutja el recurs presentat per la denunciant, confirma l'absolució de la noia i els seus pares dictada per l'Audiència de Girona al novembre de l'any passat i imposa la costes del procés a la seva veïna, Sonia B.F.

Segons el Suprem, per molesta que pogués ser l'audició del piano, malgrat que no s'ha pogut demostrar que superés els nivells legals, difícilment pot constituir un delicte que afecti a l'equilibri exigit pels sistemes naturals.

El Suprem també avala la decisió de l'Audiència de Girona d'absoldre els pares de la pianista ja que, segons subratlla, van dur a terme diverses actuacions per insonoritzar la seva habitació i el piano.

L'alt tribunal coincideix a més amb l'Audiència i assenyala que la petició inicial de penes, de set anys i mig de presó per a la jove estudiant de piano i els seus pares, va ser "absolutament desproporcionada".