La CUP qualifica els fons ocults de Jordi Pujol de "frau fiscal, polític i moral" al país i li reclama que "per dignitat de país i democràtica" retorni els diners "que s'ha estat estalviant amb l'evasió fiscal". El portaveu Quim Arrufat creu que és "impossible" que ningú de l'entorn polític de l'expresident no sabés res dels "negocis ocults" de la família Pujol. Per això, ha demanat a CiU que expliqui "un per un i fil per randa" tots els casos de corrupció que afecten al partit. Entre d'altres, volen citar a Felip Puig en qualitat de conseller d'Obres Públiques entre el 2001 i el 2003 perquè expliqui "tot el que des de la conselleria pogués haver sabut dels negocis de la família Pujol".

Per a la CUP, la confessió dels fons ocults de Jordi Pujol suposa pensar que "hi ha hagut encobridors que durant temps han tingut informació i no l'han feta pública". "Ens preocupa el frau fiscal, però també els encobridors", ha insistit Arrufat aquest dimarts des de la sala de premsa del Parlament.

Arrufat creu que és "impossible" que "ningú de l'entorn polític, ni exconsellers ni excàrrecs del partit" no sabessin res dels casos que planen sobre els Pujol. "No ens ho creiem. Que facin foc nou per dignitat de país i per dignitat democràtica que expliquin tot el que sàpiguen sobre els negocis ocults", ha exigit el diputat. Per això, ha demanat a CiU que expliqui "un per un i fil per randa" tots els casos de corrupció política que afecten a Convergència, ha dit citant el cas Palau, el cas ITV o el finançament il·legal de CDC.

Per tot això, la CUP ha anunciat que, a més de les explicacions de Pujol en seu parlamentària, sol·licitarà la compareixença a la Cambra de Felip Puig en qualitat d'exconseller d'Obres Públiques. "Que expliqui tot el que des de la Conselleria pogués haver sabut dels negocis de la família Pujol", ha aclarit Arrufat.

"Que Pujol torni els diners"

Arrufat creu que els fons ocults a Andorra "no és l'únic" cas que afecta la família Pujol. "No és només el cas d'una herència, és el cas de tots els negocis familiars fets amb els diners de tots els catalans", ha dit.

"No ens serveixen de gaire les renúncies protocol·làries", ha assegurat Arrufat. "Que renunciï a títols, cotxes oficials, càrrecs i presidències forma part del llenguatge de la burgesia. Ens interessa que pagui els diners que s'ha estat estalviat evadint fiscalment", ha reclamat.

Preguntat sobre la repercussió internacional de la confessió de Pujol, Arrufat ha assegurat que "per cada passa en positiu que CiU fa cap a la celebració de la consulta, en fa dos o tres enrere per sumar desprestigi al procés independentista català i d'estafa al poble de Catalunya". "Ens decepcions, alerta i reafirma en la convicció q difícilment ens portaran cap a futurs millors partits com CiU", ha afegit.

D'altra banda, els diputats de l'esquerra independentista també reclamaran la compareixença dels alcaldes imputats pel presumpte cobrament de dietes irregulars de la FCM i dels "responsables polítics i empresarials" de la trama del Fòrum de les Cultures. "No volem un país normal on la corrupció estigui normalitzada. Un país millor passa per posar negre sobre blanc i acabar amb la corrupció coneguda i la que hi ha per conèixer, que ens temem que és més gran", ha manifestat el diputat.