El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha demanat al govern central que amb vista al 2015, quan les comunitats han de respectar un límit de dèficit del 0,7 % del seu PIB, no tingui en compte els interessos del deute a l'hora de comptar-lo.

Aquesta és una de les propostes que va fer ahir dilluns el conseller, que ja ha iniciat la fase de preparació dels pressupostos de la Generalitat per a 2015, de cara a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFyF) del pròxim 31 de juliol.

El conseller ha aprofitat la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2013, elaborada pel Consell General de Cambres de Catalunya, en la que s'analitza el comportament de l'economia catalana durant l'últim any, per pressionar el Govern perquè reparteixi de forma "més justa" tant els ingressos tributaris com els objectius de dèficit.

Catalunya i les comunitats de Múrcia, València, Castella-la Manxa, Aragó i Navarra, "incomplidores" amb l'objectiu de dèficit, hauran d'adoptar més mesures econòmiques per aconseguir l'estabilitat pressupostària aquest any, segons un informe de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal. Mas-Colell ha deixat clar que la Generalitat ja no pot retallar més, perquè els serveis bàsics estan al límit, de manera que elaborarà uns comptes que, com a mínim, mantindran el mateix nivell de despesa que l'any passat, i ha remarcat que, en conseqüència, l'Estat haurà d'aportar més diners a la Generalitat.