La festa de fi de ramadà, una de les més alegres i importants del calendari musulmà, es va convertir en un dilluns mortal a Gaza, on almenys quinze persones van morir, vuit d'elles nens, i a Israel, on un atac de Hamàs amb foc de morter va causar 4 morts. Així, almenys deu persones, en la seva majoria menors, van morir i 40 van resultar ferides en dos atacs aeris israelians paral·lels, un en un parc al nord de la ciutat de Gaza, i un altre a hospitals.

El portaveu del ministeri de Sanitat a Gaza, Ashraf al-Qedra, va assenyalar que un dels bombardejos va tenir com a objectiu un parc situat a l'oest del camp de refugiats de Shati, mentre que el segon va ser sobre clíniques externes de l'hospital Shifa de Gaza.

En el primer dels atacs, testimonis presencials van explicar que un avió no tripulat de l'Exèrcit hebreu va llançar un projectil contra una zona on es trobaven en aquell moment diversos nens jugant. Alguns passejaven en un carro quan va impactar l'obús, que va deixar els seus cossos mutilats i molta sang a terra.

Almenys quatre persones van morir i sis van resultar ferides, dues en estat crític, a Israel en rebre l'impacte de foc de morter disparat des de la Franja de Gaza, en un atac l'autoria del qual es van atribuir les Brigades Azedim Al Kasam, braç armat de Hamàs.

Diverses onades de projectils de morter van impactar sobre un grup de persones que es trobaven concentrades en un kibbutz limítrof a Gaza, en l'anomenat consell regional de Eshkol, quatre de les quals van perdre la vida i dos van resultar ferides en estat crític.

Poc després de produir-se l'atac, l'Exèrcit israelià va advertir als habitants dels barris de Shahaiye i Zaitum, i del camp de refugiats palestí de Jabalia, a Gaza ciutat, que abandonessin les seves cases i es dirigissin al centre en previsió de durs bombardejos.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va alertar de la situació "crítica" que es viu a Gaza com a conseqüència de l'operació llançada per Israel, a qui va criticar per la duresa de la seva intervenció militar. "Les xifres de víctimes i de danys plantegen seriosos dubtes sobre la proporcionalitat" de l'actuació d'Israel, va afegir.