El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat per al 15 de setembre Jordi Pujol Ferrusola i la seva dona, Mercè Gironès Riera, perquè declarin com a imputats en una causa seguida per blanqueig de capitals i delictes contra la Hisenda Pública. El magistrat adopta aquesta decisió en un acte en el qual a més cursa comissió rogatòria a Andorra perquè l'informi de fons de la família, una vegada conegut el comunicat de Jordi Pujol Soley relatiu a l'existència de fons a l'estranger que segons ell pertanyerien a la seva dona i fills.

A proposta de la Fiscalia, el jutge acorda cursar aquestes comissió rogatòria a Andorra en no constar que Pujol Ferrusola hagi presentat declaració tributària especial alguna que suposi la regularització dels referits fons que li poguessin pertànyer.

L'instructor té a més en consideració les manifestacions de la denunciant, María Victoria Álvarez Martín, exparella de Pujol Ferrusola, sobre l'existència de fons a Andorra dels que hauria disposat aquest últim. El jutge pretén recollir tota la documentació i la informació a disposició de Banca Privada d'Andorra dels productes bancaris i els fons dels quals pogués haver-se beneficiats els imputats o les cinc empreses investigades.

En concret, s'interessa per la informació de titulars, apoderats i beneficiaris últims, de préstecs i hipoteques, de caixes de seguretat, de certificats de dipòsits, de bons del tresor, de targetes de crèdit i de dèbit, de xecs bancaris, de correspondència i d'extractes de moviments i suports documentals. En el seu acte el jutge recorda totes les diligències practicades fins al moment des que va admetre la denúncia de María Victoria Álvarez Martín. Explica que la denunciant va imputar uns fets presumptament delictius a Pujol que encaixarien com delictes de blanqueig de capitals i contra la Hisenda Pública.