L'Audiència Nacional ha condemnat a penes d'un any i tres mesos a tres anys de presó vint dels 34 acusats de finançar ETA a través d'herriko tabernes, entre ells els exdirigents de Batasuna Joseba Permach i Rufino Etxeberría, als quals s'imposa les condemnes més altes. L'Audiència Nacional imposa entre un any i sis mesos i tres anys de presó a vuit dels condemnats per pertinença a banda armada, i un any i tres mesos als altres dotze imputats per col·laboració amb organització terrorista, i n'absol catorze més. A més a més, acorda el decomís de 111 heriko tabernes i n'absol unes altres quatre.

Entre els condemnats per pertinença a banda armada amb tres anys de presó hi ha, a més de Permach i Etxeberria, Juan Cruz Aldasoro, Joseba Álvarez i Karmelo Landa. Pel mateix delicte són condemnats a un any i sis mesos de presó Jon Gorrotxategi, Floren Aoiz i Antton Morcillo.

La resolució de l'Audiència Nacionals, de 574 pàgines, aplica a tots els acusats la circumstància atenuant de dilacions indegudes en haver transcorregut catorze anys des de la incoació de la causa. Té el vot particular discrepant de la magistrada Clara Bayarri, que considera que tots els acusats haurien d'haver estat absolts en no apreciar proves de càrrec suficients.

Aquesta sentència ha estat dictada pel tribunal que va celebrar el judici durant gairebé cinc mesos i davant el qual la Fiscalia va demanar penes de presó d'entre dos i quatre anys i mig per a vint-i-cinc acusats després de rebaixar la sol·licitud feta inicialment, que oscil·lava entre vuit i dotze anys de presó.