El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va afirmar ahir que la confessió de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha evidenciat la necessitat d'emprendre una "profunda regeneració" de la vida política, en el marc d'un procés que únicament pot estar "liderat, encapçalat i protagonitzat" pel conjunt de la societat.

Junqueras va reconèixer ahir que quan transcendeixen casos com el de Pujol s'originen sentiments d'"un enorme rebuig, tristesa, decepció i fins i tot ràbia". Això no obstant, el líder d'ERC va celebrar la decisió de Jordi Pujol de renunciar a tots els seus "privilegis" com a expresident de la Generalitat de Catalunya, ja que creu que "no ha fet els mèrits que li corresponien" per poder seguir gaudint-ne.

Per la seva banda, el líder d'ICV, Joan Herrera, va reclamar "saber d'on surten els diners del clan Pujol. Saber què ha passat en aquest país i què ha fet la família Pujol Ferrusola".

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, es va preguntar si tothom és igual davant de la llei, i si la fiscalia actuarà ràpidament contra Jordi Pujol després de la seva confessió de frau fiscal. Sobre la mateixa qüestió, va reclamar a CiU que voti a favor d'una comissió d'investigació sobre el cas i que "ja no faci més lliçons de catalanitat". Rivera diu que no es creu la versió de Pujol sobre l'origen dels diners a l'estranger, una suposada herència del seu pare, i sospita que poden procedir de comissions irregulars del Palau de la Música o d'obres públiques, o de Banca Catalana. Tot i que Pujol no té obligació legal de comparèixer al Parlament de Catalunya, Rivera creu que sí que té l'obligació "moral" de fer-ho, després de cobrar durant molts anys diners dels catalans.