Església Plural va lliurar ahir al cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, una carta signada per 3.656 persones que demanen al papa Francesc que el substitut de Sistach tingui com a pròpia la cultura i la llengua catalanes, defensi el dret a decidir i assumeixi la seva tradició eclesial.

Martínez Sistach, de 77 anys, està en situació de pròrroga en el seu càrrec des que va complir l'edat de jubilació als 75 anys, encara que el Papa ha posposat el relleu i no sembla probable que el substitueixi abans del 2015. Tant les ordres religioses presents a Catalunya, inclosos els jesuïtes, companyia a la qual pertany el papa, com la Generalitat han fet arribar al Pontífex els seus perfils preferits a l'hora de nomenar el substitut de Sistach, encara que des de l'episcopat espanyol també s'han fet sonar noms que no han agradat a la comunitat religiosa catalana.

Segons el portaveu d'Església Plural, Josep Torrens, en la carta que ha fet arribar al cardenal de Barcelona demanen que "el nou arquebisbe de Barcelona estigui plenament identificat amb la línia pastoral renovadora del Papa".