Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest divendres al migdia la Prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions per la previsió de tempestes a partir d'aquest divendres al migdia al nord-oest de Catalunya, a la Catalunya Central i a les Terres de l'Ebre, i que a partir d'aquest dissabte s'estendran a tot Catalunya, especialment a la Catalunya Central i a les comarques de l'interior de Girona. A més, aquest divendres es pot superar el llindar de 20 litres per emetre quadrat a les comarques de la Catalunya Central, l'Alt Pirineu i Aran, sobretot al Ripollès; les Terres de l'Ebre i a Ponent, especialment a la Noguera i a la Segarra.

D'altra banda, aquest divendres també es preveuen xàfecs que poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Per dissabte es preveu que la situació sigui més generalitzada amb una superació del llindar per intensitat de pluja -20 litres per metre quadrat en 30 minuts- a tot Catalunya però amb una especial intensitat a les comarques de la Catalunya Central i de l'interior de Girona: la Selva, el Pla de l'Estany, la Garrotxa, el Gironès, el Ripollès i Osona. La zona de Ponent també pot tenir afectacions importants per les tempestes.

Aquest dissabte, els xàfecs també poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Davant la previsió de xàfecs, Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desaigües estan nets de fulles o materials que impedeixin el desguàs correcte.