El socialista Enric Grangel va ser proclamat ahir nou alcalde de Torredembarra en virtut del pacte aconseguit entre els diferents grups municipals la setmana passada per tal de garantir la governabilitat del municipi després de la imputació de l'alcalde de CiU Daniel Masagué.

El ple del consistori torrenc, reunit ahir, va aprovar primer la renúncia de Pere Font (CiU), que en un primer moment va substituir Masagué a l'alcaldia i que també està imputat.

Posteriorment, per 12 vots a favor i 4 abstencions el ple municipal va proclamar el socialista Grangel com a nou alcalde de la localitat.

La proclamació ha estat possible gràcies a un pacte entre els diferents grups del ple de l'Ajuntament de Torredembarra per formar un nou govern municipal en què cap dels seus membres estigui imputat.

L'anterior equip de govern, format majoritàriament per CiU, a més d'un regidor del grup independent GIT i dos del Partit Popular, i al capdavant del qual hi havia l'alcalde Daniel Masagué (CiU), està sent investigat pel jutge per diversos contractes que suposadament es van realitzar de forma irregular, així com per la contractació de la consultora Efial i l'arrendament de dos locals municipals a un empresari local.

CDC considera que amb l'elecció del regidor socialista com a nou alcalde ha "complert l'objectiu de facilitar un govern d'àmplia majoria" al consistori, desestabilitzat arran de la investigació judicial. Els convergents consideren que el relleu a l'alcaldia, permetrà formar un govern amb una "majoria alternativa sòlida" que "Convergència ha buscat des del principi".

Segons reiteren, el partit no volia continuar ostentant l'alcaldia que fins ahir ocupava Pere Font, elegit en un rocambolesc ple fa quinze dies "Convergència Democràtica sempre ha reiterat que no volia ocupar l'alcaldia del municipi i que Pere Font faria efectiva la seva renúncia un cop es garantís una majoria alternativa sòlida per dur el consistori, ja que Font -que també està imputat en el cas- només va presentar la seva candidatura per evitar que hi hagués un govern inestable i per buscar el màxim consens amb tots els partits", segons va assegurar la formació en un comunicat emès després dels dos plens extraordinaris celebrats a l'Ajuntament de Torredembarra aquest dijous: el primer per a la renúncia de l'alcalde convergent i, el segon, per elegir Grangel.