El Tribunal Constitucional d'Uganda va anul·lar per unanimitat la polèmica "llei antihomosexual" que havia entrat en vigor el febrer i que castigava fins a amb la cadena perpètua el "delicte" de l'homosexualitat. El Tribunal va declarar nul·la la llei perquè, segons va argumentar, el procés va violar la Constitució, ja que la normativa va ser aprovada pel Parlament sense el quòrum necessari dels legisladors.

Després de conèixer aquesta decisió, partidaris de la "llei antihomosexual" van assegurar al diari local New Vision que apel·laran la sentència davant el Tribunal Suprem.

La petició en contra de la llei va ser presentada per activistes, polítics i intel·lectuals, entre els quals hi ha l'exlíder de l'oposició al parlament Morris Ogenga Latigo. L'advocat de la defensa, Nicholas Opio, va afirmar estar "feliç" i "entusiasmat" amb la decisió del Tribunal. "El debat fonamental continua entre el poder judicial i l'executiu sobre qüestions importants dels drets humans i els procediments", va afegir l'advocat.

Aquesta llei mantenia la tipificació de l'homosexualitat com un delicte i elevava les penes contra el col·lectiu, amb cadena perpètua per la comissió d'actes homosexuals "amb agreujants".