Miguel Ángel Flores, principal imputat en el cas Madrid Arena, va presentar ahir al jutjat una fiança hipotecària notarial corresponent a una parcel·la ubicada a Castelló valorada en 200.000 euros, el doble del necessari per cobrir la fiança imposada pel jutge per eludir la presó.

El jutge que instrueix el cas, Eduardo López-Palop, va donar dijous de termini fins a les tres de la tarda d'ahir perquè l'empresari presentés fiances hipotecàries sobre les propietats amb què va avalar dijous els 100.000 euros d'increment de la fiança.

Flors va aportar dijous les notes del Registre i les escriptures originals de quatre immobles-un situat a Madrid i tres ubicats a Castelló-, pertanyents a tercers i el valor puja a dos milions d'euros, segons el seu lletrat, però el jutge va requerir una garantia més estricta que havia d'aportar ahir.

El magistrat va fer aquesta petició tenint en compte els escrits de les acusacions particulars i de la Fiscalia en relació a la "ineficàcia" de la documentació aportada per Flors per cobrir l'increment de la fiança de 200.000 a 300.000 euros. Per això l'empresari, el seu advocat i l'apoderat de la societat a la qual pertanyen aquests immobles van acudir ahir al jutjat per presentar una fiança hipotecària formalitzada davant notari, segons ha explicat el lletrat.

Es tracta d'una parcel·la valorada en 200.000 euros ubicada a Alcossebre (Castelló), en sòl urbanitzable i sense càrregues, segons el document presentat per la defensa de Flors davant el Jutjat d'Instrucció 51 de Madrid, que instrueix el cas. El lletrat considera que Miguel Ángel Flores "ha fet tots els tràmits pertinents per garantir la seva situació de llibertat provisional".