El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va manifestar ahir de forma contundent que "mai" deixarà el partit, encara que ha rei-terat la seva intenció d'impulsar un moviment polític per tornar Catalunya a la "centralitat", que aglutini diferents partits i sectors socioeconòmics. Ho va voler deixar clar durant l'esmorzar que anualment organitza el seu partit a la comarca gironina del Baix Empordà, on va ser acompanyat per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

En el seu discurs als militants d'UDC, Duran va evitar pronunciar-se sobre el cas Pujol i va dir que qui se n'havien d'ocupar eren "els jutges". Va puntualitzat que a més de reconèixer que la confessió de Jordi Pujol afecta el procés sobiranista, també considera que no perjudica "la voluntat majoritària del poble de Catalunya", i va insistir en la seva voluntat de mantenir-se en UDC i defensar la seva continuïtat. "Mai aniré a un altre partit", va reiterar Duran i Lleida, que va subratllar la voluntat de la seva formació que la política recuperi la "sensibilitat", i va recordar la seva recent visita a un menjador social, malgrat les bromes que ha admès que va rebre al respecte a través de les xarxes socials.

El líder d'UDC ha apostat per "l'economia del bé comú" i perquè es reconegui "la personalitat nacional de Catalunya" des d'un model de confederació.

No obstant això, Josep Antoni Duran i Lleida va arribar a la conclusió que la seva formació no pot recórrer aquest camí en solitari i, d'aquí, la proposta de "reflexió oberta, no només d'UDC sinó amb altres sectors de la societat".

"Ja hem començat a treballar", va dir Duran i Lleida, qui va revelar contactes "amb gent militant socialista, d'altres partits, professionals, empresaris compromesos o gent que treballa en les parròquies".

De tota manera, el líder democratacristià va insistir que aquesta "reflexió pública" que va datar a final de novembre no equival a la constitució en aquesta època d'una nova formació, sinó que es plasmarà en unes jornades.

De les "reflexions i conclusions" que s'extreguin d'aquesta reunió, Josep Antoni Duran i Lleida va explicar que s'analitzarà "si seria bo articular un moviment polític que, més enllà d'UDC, recuperi aquesta centralitat".

Duran i Lleida va puntualitzar que ja es veurà si es pot articular aquest nou espai "que se sumi a UDC o a CiU" per a les eleccions municipals de l'any vinent.