El ministeri d'Afers Exteriors desaconsella als ciutadans espanyols viatjar a Sierra Leone, Libèria i Guinea, excepte per raons d'extrema necessitat, davant el brot d'Ebola que afecta l'Àfrica Occidental. El ministeri ha actualitzat les recomanacions que difon a través de la seva pàgina web (www.maec.es) davant aquest brot d'Ebola que ja ha provocat la mort de més de 720 persones en quatre mesos.

Guinea Conakry, Libèria i Sierra Leone aïllaran les zones transfrontereres on es concentra el 70% dels casos d'Ebola i podran restringir la circulació de persones, segons un comunicat oficial difós ahir per la premsa local. Són algunes de les mesures que els caps d'Estat i de govern de la Unió del Riu Mano (que integra Sierra Leone, Libèria, Guinea i Costa d'Ivori) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) van acordar a la cimera celebrada a Conakry per coordinar la seva estratègia contra l'Ebola. El ministeri desaconsella així viatjar a Sierra Leone i ajornar aquest desplaçament i, en cas d'absoluta necessitat, recomana evitar determinades zones.

Es desaconsella tot tipus de desplaçaments, incloent-hi Freetown, la capital, i molt especialment a les zones frontereres de Sierra Leone i Guinea Conakry, així com Sierra Leone i Libèria, especialment als districtes de Kailahum, Kenema i Freetown. En cas de necessitat imperativa de viatjar al districte de Kailahum, Exteriors recomana posar-se en contacte prèviament amb l'ambaixada d'Espanya a Abidjan o amb l'Antena Diplomàtica d'Espanya a Monròvia.

Ha arribat als EUA

El nord-americà Kent Brantly, malalt d'Ebola contagiat a l'Àfrica Occidental, va arribar ahir a l'Hospital Universitari d'Emory, a la ciutat d'Atlanta, al sud dels Estats Units, on quedarà internat en una sala d'aïllament. Brantly, un metge voluntari nord-americà que treballava a Libèria, va aterrar en un vol especial a la base aèria Dobbins, als afores d'Atlanta, i des d'allà va ser traslladat a l'hospital en una ambulància amb mesures de seguretat especials. L'ambulància que el va traslladar anava escortada per la policia.