El secretari d'organització del PSOE, César Luena, va demanar ahir al president del govern, Mariano Rajoy, que retiri la reforma fiscal aprovada ahir perquè "a Espanya cal una política fiscal progressiva, que equipari les rendes de capital a les del treball i prengui mesures contra els defraudadors". Luena va fer aquestes declaracions als periodistes a l'inici d'una reunió amb alcaldes i regidors socialistes de la Rioja, que representen, va dir, "la majoria social d'Espanya, les classes mitjanes i treballadores, que estan sent molt castigades per les decisions del govern".

L'aprovació divendres, pel Consell de Ministres, de la reforma fiscal, "introduirà noves retallades en l'estat de benestar, la sanitat, l'educació i les pensions", va assegurar Luena, que va incidir també que "la mà dura (del govern) no pot ser contra la classe treballadora, ha de ser contra les grans rendes, la riquesa i els patrimonis".

El PSOE creu que es tracta d'una reforma que "castiga les rendes baixes i mitjanes i que premia les altes, que no toca el frau fiscal ni prohibeix les amnisties fiscals", va subratllar Luena, qui, a més, va advertir que aquesta mesura "suposarà una pujada dels impostos indirectes". Els socialistes consideren que cal una política fiscal que també "posi fi als defraudadors, als beneficis fiscals dels especuladors i que es creiï un impost, d'una vegada per totes, a les grans fortunes, als grans patrimonis", va indicar Luena. Va afegir que la "recuperació a la qual ahir es va referir Rajoy en el seu balanç dels primers set mesos de l'any" sona xinès per als espanyols "perquè confirma el seu allunyament i insensibilitat", ja que "les classes mitjanes i treballadores són molt castigades per les decisions del seu govern, i és una darrere l'altra".

Entre altres assumptes, també es va referir a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, després de reconèixer que va mantenir durant 34 anys comptes ocults al sistema tributari espanyol a l'estranger, i va dir que "hi ha d'haver més explicacions, més responsabilitats, però no només de la família Pujol, sinó també del seu partit", Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). "El PSOE no creu que ningú sabés res" en relació amb aquest assumpte, va dir, que va precisar que, per tant, "hi ha d'haver més explicacions".